Lelde Kovaļova ir Latvijas zīmola "Dream Light Planner" autore un izdevēja. Ikdienā Lelde strādā arī par kino producenti un pasniedzēju "Rīgas Starptautiskajā Ekonomikas un Biznesa administrācijas augstskolā". Leldei ir maģistra grāds audiovizuālajā mediju mākslā, mācījusies arī "Literārajā akadēmijā" un kino meistarklasēs ārvalstīs. Lelde ir piecu populāru detektīvromānu autore. Visi romāni iekļuvuši pirktāko Latvijas grāmatu topos. Romāns "Bezvēsts pazudušās" divus gadus pēc kārtas iekļuvis Latvijas oriģinālliteratūras AKKA topā, ieņemot arī godpilno 3.vietu.

2020.gada gada nogalē notika pirmizrāde Leldes un Vlada Kovaļovu veidotajai daudzsēriju filmai "Bezvēsts pazudušās", kurā galvenās lomas atveidoja Latvijas labākie aktieri. 2022.gada sākumā pie skatītājiem nonāca arī daudzsēriju filma "Bezvēsts pazudušās 2", kas bija turpinājums pirmajai sezonai.

Par īstu pašmāju sensāciju kļuva autoru nākamais projekts - daudzsēriju filma "Nelūgtie viesi". 2.sezona pie skatītājiem nonāks 2024.gada sākumā.

Autore brīvajā laikā aizraujas ar literatūru, rakstniecību, kino, fitnesa treniņiem, valodu apguvi un plānotāju izdošanu, lai motivētu sievietes piepildīt savus sapņus un veicinātu rakstīšanu ar roku.